Monday, 28 October 2013

MALAYSIA: SABAH: KOTA KINABALU (PULAU MAMUTIK-MANUKAN-SAPI)

Fakta

Sedikit fakta mengenai pulau-pulau ini. SAPI bermaksud LEMBU, MANUKAN bermaksud AYAM dan MAMUTIK bermaksud ITIK =)

nanti masa berjalan-jalan ke pulau-pulau ni boleh lah perhatikan adakah pulau-pulau ini berbentuk seperti nama yang telah di berikan kepadanya =)

Kisah Tapak Kaki

JANUARI 2011

Hari ke-4...

Hari yang di tunggu-tunggu. Nak ber "MESRA" dengan ikan-ikan dilautan. YEAH! Jom snorkeling.

Kami hanya berjalan kaki dari hotel ke Jesselton Point yang mengambil masa 20 minit. Perjalanan pulang kami menaiki kereta sapu dengan bayaran RM2 seorang. Tujuan tidak menggunakan kereta adalah untuk menjimatkan kos sewa kereta dan bayaran parking lot =). Dah jimat RM150 untuk hari ni.Geng Tapak Kaki mengambil Full Package daripada Jesselton Point.
Package; 3 Pulau (Mamutik-Manukan-Sapi) termasuk life jacket, alat snorkeling, banana boat dan bayaran masuk ke pulau (tidak lebih RM60 seorang). Terdapat banyak kaunter agent perlancongan di sini, anda boleh pilih mana-mana sahaja kerana harganya yang sama. Cuba tawar menawar, boleh dapatkan harga lebih rendah untuk aktiviti tambahan seperti BANANA BOAT dan PARA SAILING.Jom tengok keindahan pula-pulau ni..inilah bot yang akan membawa anda ke pulauready for snorkeling


penat da.santai-santai jela

ok jom balik.bye-bye PULAU CANTIK =)2 comments:

  1. Salam....nak tanya...yg ni amik ngan agen mne satu?? Huhu ok tak service die...1st time pergi....takut la jgk kan....tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami plan sendri. redah je. 1st time jgk. jgn risau. org kat sne baik2 je =)

      Delete